Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Пригоден коктел во кабинетот на Градоначалникот PDF Печати

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, во својот кабинет приреди пригоден коктели прием на најуспешните на Богојавленската свеченост - фрлање на Светиот крст и симболично осветување на водите на територијата на Општина Демир Хисар. Ги споделија нивните искуства и почетоци. Оној што ќе го фати Светиот крст се верува дека ќе го следи благослов и среќа во текот на целата година. 

Градоначалникот им упати честитки со добро здравје, среќа, љубов, радост и многу успеси. 

vodici 2018

 
Известување PDF Печати
Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, ги поканува сите најуспешни кои го фатија Чесниот крст во водите во 17те населени места, на територијата на општината, во својот кабинет, на пригоден коктел, на 22.01.2018 година, понеделник, во 11:00 часот.
 
Известување за измени на Закон за легализација PDF Печати

Почитувани,

Согласно Измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградени објекти (популарно наречен Закон за легализација), објавен во Службен весник на РМ, бр. 190/2017година, Ве известуваме за следното:

 1. Имателите на бесправни објекти, утврдени во членот 2 од законот, на кои објекти заклучно со 03.03. 2011 година се изведени градежни и инсталатерски работи во целост и истите претставуваат градежна и функционална целина, можат да поднесат барања за  утврдување на правен статус на бесправно изграден објект (легализација) до 31-12-2018 година. Ова се однесува и за оние кои до сега воопшто не поднеле барање за легализација.
 2. Барателите на кои до денот на започнување на примената на овој закон им било одбиено барањето поради некомплетирана документација пропишана во членовите 6, 7 и 8 од Законот (недоставен елаборат, изјава, сметки од комунална инфраструктура и сл.), можат да поднесат ново барање за легализација во рок од шест месеци од денот на започнувањето на примената на овој Закон или заклучно со 30-06-2018год.
 3. Барателите кои немаат доставено Геодетски елаборат за легализација во роковите од членот 15 став 2 и членот 17 од законот, или предмети за легализација доставени до општината од 01-01-2016 до 31-03-2016, можат истиот да го достават најдоцна до 30-06-2018год.                        

За сите претходно наведени случаи, барањата мораат да  бидат комплетирани целосно, односно со барањето да се приложат: 

Повеќе...
 
Распоред по повод големиот Христијански празник „Богојавление“ - Водици 2018 година PDF Печати

.

Распоред, 

19.01.2018 година, петок.

.

Отец Тони Смутковски

 • Смилево  9:00 – 9:30 часот
 • Загориче – Утово 10:00 – 10:30 часот
 • Стругово 11:00 часот
 • Демир Хисар 11:30 – 12:00 часот              

.

Отец Стојан  

 • Слоештица  8:30 – 9:00 часот
 • Жван 10:00 часот
 • Доленци 10:30 – 11:00 часот
 • Сопотница 12:00 часот         

.

Отец  Димитар 

Повеќе...
 
Известување за големиот Христијански празник "Богојавление" - Водици 2018 година. PDF Печати

Се известуваат жителите на населените места во Општина Демир Хисар, по повод големиот

Христијански празник "Богојавление" - Водици, каде што се организира традиционално

фрлање на крст, најкасно до 17.1.2018 (среда), до 12 часот да ја известат општината

на тел. 047 552 661 за тоа кога точно ќе се изврши фрлањето на крст во тоа населено место.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 180

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер