Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Советот ќе ја одржи 5 та редовна седница PDF Печати

Седницата ќе се одржи на 14.12.2017 година (четврток) со почеток во 13 часот,

во кабинетот на Градоначалникот на Општина Демир Хисар.  

- Усвојување на записник од четврта седница на Совет на Општина Демир Хисар 

.

Со следниот дневен ред: 

Повеќе...
 
ТППЕ Демир Хисар PDF Печати

 

ТППЕ Демир Хисар

pozarna  

1. Основање

.

Територијална противпожарна единица Демир Хисар официјално започнала со работа на 10 јануари 1994  година.

Во тој период се среќаваат и како приправници, односно обавуваат пракса во ТППЕ Битола се до јануари 1995 година и тоа 8 вработени + командир.

ТППЕ Демир Хисар функционира под Министерството за внатрешни работи се до 2005 година, а од 13.9.2005 се наоѓа под единицата на Локалната самоуправа.

.

2. Структура

.

Во моментов ТППЕ Демир Хисар има 10 вработени.

.

3. Надлежности 

.

Територијалната противпожарна единица Демир Хисар  ги врши следните работи:

.

- гаснење на пожари на подрачјето на Општина Демир Хисар;

- отстранување на непосредната опасност за настанување на пожар; 

- спасување на животот на граѓаните и заштита на имотот загрозени од пожари и експлозии; 

- укажување техничка помош при незгоди и опасни ситуации; 

- извршување на други работи при несреќи и непогоди. 

.

4. Возен парк

.

ТППЕ Демир Хисар моментално располага со следниве возила:

.

- камион "Фап" 13 од 1967 година;

- навално возила "Ивеко" од 2015 година

- "Лада нива" во неисправна состојба од 1989 година.

.

pozarna1

Адреса: ул."29-ти Ноември" бб Демир Хисар

Телефони: 047 276 552

Командир на одделение: Цане Митревски
ј

 
СОВЕТОТ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 4 та РЕДОВНА СЕДНИЦА PDF Печати

Седницата ќе се одржи на 30.11.2017 год. (четврток) со почеток во 13ч.

Во кабинетот на Градоначалникот на општина Демир Хисар.  

- Усвојување на записник од втора седница на Совет на општина Демир Хисар

- Усвојување на записник од трета седница на Совет на општина Демир Хисар

.

Со следниот дневен ред:.

Повеќе...
 
Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар PDF Печати

.

Денес 5.12.2017 год. (вторник) се одржа Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар. 

.

Посебен акцент од дневниот ред се стави на подготвеноста на ЕЛС и другите субјекти на локално ниво за справување со обилни врнежи од дожд, снег и ниски температури во претстојниот период.

Се разгледување и анализираше состојбата со пожарите за 2017 година. 

.

На состанокот присуствуваа субјектите од Регионалниот штаб и тоа: Општина Демир Хисар, РЦУК Демир Хисар, МВР ПС Демир Хисар, ДЗО ПО за Зис Демир Хисар, ТППЕ Демир Хисар, ЈП Македонски шуми - ПШС Бигла Демир Хисар и ОО Црвен крст Демир Хисар.   

.

web

 
Прекин во снабдувањето со електрична енергија PDF Печати

evnmk.navigation.logo.text

Поради подобрување на квалитетот на  снабдување со

електрична енергија ЕВН Македонија известуваат за

планирани прекини во снабдувањето со електрична

енергија на ден 17.11. 2017 г.

во период од 09.40 до 14.30 ч.

во населените места

Брезово, Радово, Суво Грло, Зашле

и релеите на Космофон во Зашле.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 4 од 180

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер