Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
3 ДЕКЕМВРИ, ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ PDF Печати
Den_na_hendikepirani-1

02.2011

ИЗЕДНАЧУВАЊЕ НА МОЖНОСТИТЕ

„Сакам да знаете дека јас како претседетел на Советот на општината,  со внимание ги следам и исклучително ги ценам активностите и постигнувањата на општинскиот центар „Порака“, и во рамките на можностите и капацитетите, помагам и поттикнувам нови идеи, активности и алатки во процесот на изедначување на можностите на лицата со попреченост и нивна потполна инклузија во општеството“

Повеќе...
 
СПОРТСКИ ЦЕНТАР PDF Печати
SPORTSKI_CENTAR-PLAKAT_ZA_PROMOCIJA-S

02.12.2011

ПРОМОЦИЈА НА СПОРТСКИОТ ЦЕНТАР

Свечената промоција на општинскиот Спортски центар ќе се одржи на 15 – ти декември во спортската сала „Јордан Пиперката“.

Повеќе...
 
СПОРТСКИ ЦЕНТАР PDF Печати
D.Hisar-Sportska_sala-1

01.12.2011

ГОЛЕМ ИНТЕРЕС  ЗА ЗАЧЛЕНУВАЊЕ ВО СПОРТСКИОТ ЦЕНТАР


Под покровителство на градоначалникот на општината Демир Хисар, Тони Ангелевски, на почетокот од месецов ќе започне со работа општинскиот Спортски центар  Демир Хисар.

Повеќе...
 
ПРЕВЕНЦИЈА ОД ПЕДОФИЛИЈА PDF Печати
Rabotilnica-1-s
30.11.2011

ЕДУКАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ

Во рамките на проектот на Министерството за труд и социјална политика  „Превенција од сексуална злоупотреба на децата“ и кампањата што се спроведува до 15 – ти декември, вчера (30.11.2011), во средното училиште „Крсте Петков Мисирков“ се одржа едукативна работилница за наставниците.

Повеќе...
 
ЕКОЛОГИЈА PDF Печати
Ezero-1

30.11.2011

ПРЕСУШИ „СУВОДОЛ 2“

Суводолските акумулации природно пресушија поради секнатиот прилив на планинските водотеци. Акумулацијата „Суводол 2“ што се наоѓа на пониска кота од „Суводол 1“ доби потполно нов лик, водата е излокана до долната, најниска граница. Наместо езеро, ова место сега  изгледа како вистински кратер, длабок над 30 –ина метри.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следно > Крај >>

Страница 163 од 176

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер