Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
ЕКОЛОГИЈА PDF Печати
Ezero-1

30.11.2011

ПРЕСУШИ „СУВОДОЛ 2“

Суводолските акумулации природно пресушија поради секнатиот прилив на планинските водотеци. Акумулацијата „Суводол 2“ што се наоѓа на пониска кота од „Суводол 1“ доби потполно нов лик, водата е излокана до долната, најниска граница. Наместо езеро, ова место сега  изгледа како вистински кратер, длабок над 30 –ина метри.

Повеќе...
 
ДОНАЦИЈА PDF Печати
Avtobus

24.11.2011

ЛОКАЛНАТА ЌЕ СЕ ПОДНОВИ СО АВТОБУС

Локалната самоуправа  Демир Хисар ќе го поднови возниот парк. Овој пат станува збор за донација на Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ на  еден половен автобус . Автобусот е марка РАБА – ИКАРУС , технички исправен и во добра возна состојба.

Повеќе...
 
ДЕН НА ДРВОТО - ЕСЕНСКА АКЦИЈА PDF Печати
Den_na_drvoto-kpm-5

23.11.2011

ПОЧВАТА ОДМРЗНА – АКЦИЈАТА УСПЕШНА

 

- заради зголемувањето на ноќните температурати и минималното одмрзнување на почвата, се посадија планираните површини.


На големо и пријатно изненадување на  шумарските стручњаци, во предвечерието на одржувањето на акцијата Ден на дрвото,  се случи драстична промена на временските услови. Благодарение на оваа  несекојдневна климатска појава, навообичаена за овој период од годината, есенската акција Ден на дрвото  се спроведе успешно.

Повеќе...
 
ПРОЕКТИ PDF Печати

D.Hisar-rabotilnica-6-slajd23.11.2011

РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЛИНСКА И ПЛАКЕНСКА

-една од компонентите на проектот е иницијативата за прогласување на планините Илинска и Плакенска за заштитени подрачја


Општината Демир Хисар и Македонското еколошко друштво оргаганизираа еднодневна работилница во врска со објавениот повик за доделување мали грантови од проектот „Програма за закрепнување на балканскиот рис“.

Повеќе...
 
65 ГОДИНИ ПЕНЗИОНЕРСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ PDF Печати
D.Hisar-Argirovski_i_Angelevski

18.11.2011

СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ЗА 65 ГОДИШНИНАТА

ОД ПЕНЗИОНЕРСКОТО ОРГАНИЗИРАЊЕ

Под покровителство на градоначалникот на општината Демир Хисар, Тони Ангелевски, во Демир Хисар се одржа свечена приредба по повод 65 години од пензионерското организирање во Македонија и 20 години од независноста на Република Македонија.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следно > Крај >>

Страница 169 од 181

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер