Соопштенија
ЈАВЕН КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ PDF Печати

ПОПИС НА НАСЕЛЕНИЕТО, ДОМАЌИНСТВАТА И СТАНОВИТЕ

ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, 2021 ГОДИНА

ЈАВЕН КОНКУРС
ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И
РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ

I. Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите за пописните реони и селекција и избор на реонските попишувачи и реонските инструктори, Државниот завод за статистика објавува јавен конкурс за ангажирање на лица кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година во периодот од 01-21.04.2021 година во својство на: • Реонски попишувачи и • Реонски инструктори.

II. Потребниот број на реонски попишувачи и реонски инструктори што ќе се изберат по пописни реони и според јазикот на кој ќе се врши попишувањето, е како што следи во табеларните прегледи:

Повеќе...
 
Воспоставување на Механизам за жалби и поплаки во врска со „Проектот за поврзување на локални патишта“ PDF Печати

Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за алоцирање на средства од Договорот за заем за „Проектот за поврзување на локални патишта“ („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 33/2020) со која за Општина Демир Хисар алоцирани се средства во износ од 694.618,81 ЕВРА.

Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ - ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати

03.12.2020 

.

grb-na-opstinata-za-na-veb-vektorska-forma

Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ PDF Печати

12.11.2020

.

grb-na-opstinata-za-na-veb-vektorska-forma

Повеќе...
 
ЈАВНА РАСПРАВА PDF Печати

ЈАВНА РАСПРАВА

по нацрт - Акциониот план од Стратегија за туризам на Општина Демир Хисар,

за период 2021-2024 година

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 4 од 26

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер