Соопштенија
Одлука за спроведување на стратегиска оцена на животната средина PDF Печати

Врз основа на члeн 69 став 1 од Законот за животна средина (Сл.весник на РМ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 51/11) и член 3 од Уредбата за учество на јавноста во текот на изработката на прописи и други акти како и планови и програми од областа на животната средина (Сл.весник нр.147/08), Градоначалникот на општина Демир Хисар донесе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известува заинтересираната јавност дека градоначалникот на општина Демир Хисар донесе Одлука за спроведување на стратегиска оцена на животната средина за плански документ Локална урбанистичка планска документација (ЛУПД) за  индустриски комплекс за производство и складирање на асфалт со придружни објекти на локалитетот кој ги опфаќа КП: 351, 352, 353 и 354, м.в. Дрвена Црква, КО Слоештица, општина Демир Хисар (бр.11-67) со што е отпочната процедура за стратегиска оцена на планскиот документ.

Нацрт извештајот за стратегиска оцена на животната средина за планскиот документ ќе биде достапен за јавен увид на интернет страната на општината Демир Хисар (www.demirhisar.gov.mk) (превземете тукаи во просториите на општината, секој ден од 08.00 до 16.00 часот во текот на периодот за јавен увид. Јавниот увид ќе трае 30 (триесет) денови од денот на објавувањето на соопштението. Јавната расправа по Нацрт извештајот за стратегиска оцена ќе се одржи на ден 13.09.2013 година во просториите на општина Демир Хисар во 11.00 часот.

 

Градоначалник на општина Демир Хисар

 
ИПАРД ИНФО ДЕН ЗА ЈАВЕН ПОВИК 01/2013 PDF Печати

Согласно Годишниот акционен план за комуникација за 2013 година, Секторот за Управување со ИПАРД при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во соработка со Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на 25 јули 2013 година, организираат инфо ден со цел запознавање со можностите и начините за користење на средства од ИПАРД Програмата 2007-2013.

Flaer_Ipard_den_JULI_2013_001

 
Одлука за организирање јавна презентација и јавна анкета PDF Печати
Oduka_za_zasle
 
Одлука за спроведување на стратегиска оцена Слоештица PDF Печати

Врз основа на член 65 од Законот за животна средина Општина Демир Хисар

на ден 30.05.2013 година донесе Одлука за спроведување на стратегиска оцена:

sloestica 1

Повеќе...
 
Одлука за спроведување на стратегиска оцена 30.05.2013 PDF Печати

Врз основа на член 65 од Законот за животна средина Општина Демир Хисар

на ден 30.05.2013 година донесе Одлука за спроведување на стратегиска оцена:

1

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 8 од 11

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер