Соопштенија
Б-интегрирана еколоша дозвола за “ЖЕЛЕЗНИК“ АД, Демир Хисар PDF Печати

11947962_10154212930722942_317618818833203762_o

ЕДИНИЦА НА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

ДЕМИР ХИСАР

ОБЈАВУВА

 

ИЗДАВАЊЕ НА Б – ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

  

Градоначалникот на Општина Демир Хисар донесе решение

 за издавање на

Б – интегрирана еколошка дозвола

за

“ЖЕЛЕЗНИК“, АД Демир Хисар


Дозволата е достапна за јавност за време на работните денови во периодот од 08-16 часот во просториите на општина Демир Хисар, на улица Битолска б.б. Демир Хисар. Жалби по однос на решението, можат да се поднесат во рок од 15 дена од денот на објавувањето до Второстепената комисија на улица „Гоце Делчев“ б.б. 1000 Скопје. Сите потребни информации можат да се добијат на телефон 047-552-661 или на веб страната на општината www.demirhisar.gov.mk.

Б-интегрираната еколошка дозвола за „Железник“ АД Демир Хисар може да ја превземете >>>ОВДЕ<<<.

УП1 бр. 11-84

 Општина Демир Хисар

Градоначалник

Љупчо Блажевски

 
ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016 PDF Печати

ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016 

ТОПОЛ КУЛТУРЕН БРАН 2016

П Р О Г Р А М А

PLAKAT

 
Јавна расправа за изградба локален пат раскрсница (локален пат Обедник - Смилево) - Манастир “Св. Петар“ с. Смилево PDF Печати

Odluka_javna_rasprava_pat_SvPetar_Smilevo

.

Soopstenie_javna_rasprava_pat_SvPetar_Smilevo

.

Линк за превземање на Основен проект:

Основен проект за изградба на локален пат до манастир „Св. Петар“, с.Смилево, Демир Хисар
 
Одлука за организирање јавна презентација и јавна анкета за фотоволтаична централа PDF Печати
odluka za organizirawe ja i jp fotovoltaini centrali pdf so potpis_001
 
Соопштение за јавна анкета и јавна презентација PDF Печати

На предлог на Комисијата за урбанизам, формирана од Градоначалникот на општина Демир Хисар, согласно член 35 и член 46 од Законот за просторно и урбанистичко планирање, Градоначалникот на општина Демир Хисар објавува Соопштение:

.

Врз основа на член 35, член 46, став 9,  од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 199/2015; 44/2015; ) и Измените на Законот, член  од Службен гласник на општина Демир Хисар, Градоначалникот на Општина Демир Хисар донесе:

.

С О О П Ш Т Е Н И Е

За организирање на јавна анкета и јавна презентација по однос на:

.

1.ЛУПД  за изградба на намена Д3 - спорт и рекреација на КП бр. 1703/1, КО Демир Хисар, со површина од 11983м2.

Јавната анкета за ЛУПД трае 5 работни дена, од 12-04-2016 до 18-04-2016год.  заклучно со 18.04.2016 година. Јавната расправа по ЛУПД-то и ќе се одржи на 13-04-2016год., година во малата сала во Домот на културата во Демир Хисар со почеток во 12.00 часот.

Планскиот документ ЛУПД за изградба на намена Д3 – спорт и рекреација, на КП бр. 1703/1, КО Демир Хисар, ќе биде изложен на јавно место во општина Демир Хисар, ул. "Битолска"  бб каде заинтересираните граѓани и правни лица во предвидениот рок на приложените анкетни листови ќе можат да ги дадат своите забелешки секој работен ден од 8.00 до 16.00 часот.

.

Градоначалник на општина Демир Хисар

Љупчо Блажевски


 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 2 од 10

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер