Вести
Советот ќе ја одржи 5 та редовна седница PDF Печати
Вести

Седницата ќе се одржи на 14.12.2017 година (четврток) со почеток во 13 часот,

во кабинетот на Градоначалникот на Општина Демир Хисар.  

- Усвојување на записник од четврта седница на Совет на Општина Демир Хисар 

.

Со следниот дневен ред: 

Повеќе...
 
Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар PDF Печати
Вести

.

Денес 5.12.2017 год. (вторник) се одржа Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар. 

.

Посебен акцент од дневниот ред се стави на подготвеноста на ЕЛС и другите субјекти на локално ниво за справување со обилни врнежи од дожд, снег и ниски температури во претстојниот период.

Се разгледување и анализираше состојбата со пожарите за 2017 година. 

.

На состанокот присуствуваа субјектите од Регионалниот штаб и тоа: Општина Демир Хисар, РЦУК Демир Хисар, МВР ПС Демир Хисар, ДЗО ПО за Зис Демир Хисар, ТППЕ Демир Хисар, ЈП Македонски шуми - ПШС Бигла Демир Хисар и ОО Црвен крст Демир Хисар.   

.

web

 
СОВЕТОТ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 4 та РЕДОВНА СЕДНИЦА PDF Печати
Вести

Седницата ќе се одржи на 30.11.2017 год. (четврток) со почеток во 13ч.

Во кабинетот на Градоначалникот на општина Демир Хисар.  

- Усвојување на записник од втора седница на Совет на општина Демир Хисар

- Усвојување на записник од трета седница на Совет на општина Демир Хисар

.

Со следниот дневен ред:.

Повеќе...
 
ПРОТОКОЛ PDF Печати
Вести
marjance stojanovski gradonacalnik

20.10.2017

МАРЈАНЧЕ СТОЈАНОВСКИ ЈА ПРЕЗЕДЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ФУНКЦИЈА

Досегашниот градоначалник Љупчо Блажевски и новоизбраниот градоначалник на Општина Демир Хисар Марјанче Стојановски, денеска имаа куса средба во градоначалничкиот кабинет.

По формалното преземање на функцијата, двајцата останаа во едночасовен разговор на којшто разменија мислења од делокругот на надлежности на локалната самоуправа.

Градоначалникот Стојановски оствари едночасовна средба со вработените во локалната администрација, а во тек е средба со новоизбраните членови на советот , а потоа и со поранешните градоначалници на општината

 
ОБРАЗОВАНИЕ PDF Печати
Вести
Uc._dvor-2

22.09.2017

ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ НАСКОРО ЌЕ ЗАВРШИ УРЕДУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД ДВОРОТ

До првата половина од следниот месец се очекува целосно да завршат сите градежни работи околу уредувањето на дел од училишниот двор во средното училиште „Крсте Мисирков“ во Демир Хисар.

Во склоп на редовните контроли за динамиката и квалитетот на изведбата, градоначалникот Љупчо Блажевски и членовите на општинската комисијата за јавни набавки, извршија увид на работите на којшто присуствуваше претставник на изведувачот „Аркус“ од Прилеп и директорот на училиштето Кире Ристевски.

На заедничкиот состанок, изведувачот го информира градоначалникот за текот на работите, како и за претстојните активности околу целосно завршување на проектот, односно набавката и поставувањето на осветлението, заштитните огради и предвидената урбана опрема.

Постојат изгледни шанси, објектот да бидe завршен и предаден пред празникот 11. октомври.

Uc._dvor-1

Uc._dvor-3
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 3 од 195

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер