Вести
ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР ГО НОСИ ПРИМАТОТ НА НАЈТРАНСПЕРЕНТНА ИНСТИТУЦИЈА PDF Печати
Вести

23.5.2022

.

najstransparentna-opstina-demir-hisar-1

Повеќе...
 
ДНЕВЕД РЕД ЗА 10-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати
Вести

23.5.2022

Повеќе...
 
ОФИЦИЈАЛНА ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ PDF Печати
Вести

20.5.2022

.

cestitka-po-povod-denot-na-pozarnikarite-za-na-veb

Повеќе...
 
Дезинсекција комарци - Прва Фаза 2022 год. PDF Печати
Вести

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А

ПРВА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМАТСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА

ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

     Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на РМ, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Демир Хисар за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на Општина Демир Хисар како општа противепидемиска мерка се издава следново соопштение:

     Ве известуваме дека на 19.05.2022 (четврток) ќе се спроведува ПРВАТА ФАЗА од теристичката (од земја) дезинсекција со цел уништување на комарците.

     Запрашувањето ќе се врши во периодот од 19.00 до 02.00 часот наутро.

     Со оглед на тоа дека активностите ќе се изведуваат во вечерните часови, на возилото со апаратурата за дезинсекција ќе му претходи друго возило означено со ротационо светло.

Read More

     Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во Општината, подрачјата но течението на реките и водотоците, застојни води и подрачјата околу каналниот систем на територијата на Општина Демир Хисар, урбани населби и локалитети предвидени во планот на програмата.

     Со оваа информација се известуваат и медиумите, здруженијата на пчеларите, здравствените институции и други институции.

     Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЕВН МАКЕДОНИЈА PDF Печати
Вести

Од ЕВН Македонија  е добиено известување дека

на ден 11.05.2022 г. во период од 09.45 до 12.30ч. 

без напојување со електрична енергија

ќе останат следните населени места на подрачјето на општина Демир Хисар:

ТС:  Прибилци, Журче, манастир Журче, Сладуево, Белче, Фарма Белче, Маит,

Граиште, Бараково, Единаковци, Света, Вардино, пумпи Граиште,

СУИТ Елит, хотел Младост, Слепче, фарма Слепче, Ксенос, ман. Лесково, Св. Јован, Добромирово.

Прекините се заради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија.


Со почит,


 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 6 од 278

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер