Вести
ТРАНСПАРЕНТНА ОПШТИНА PDF Печати
Вести
ДЕМИР ХИСАР ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ТРАНСПАРЕНТНА ОПШТИНА

            Како дел од проектот Транспарентна општина во кој што се вклучени општината Демир Хисар и 13 општини, денеска во кабинетот на градоначалникот се одржа работна средба на претставници на ЗЕЛС и Проектот за локална самоуправа при УСАИД, со раководителите на одделенијата и други вработени во општинската администрација. На присутните им беше презентиран Правилникот за јавност во работата на општината, како и содржината од Планот за јавност во работата на општината.

Повеќе...
 
Доизградба на фискултурна сала PDF Печати
Вести
ДОИЗГРАДБА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ

 Како резултат на вонредниот ангажман на градоначалникот на општината Тони Ангелевски, директорот на СОУ „Крсте П. Мисирков“ Кире Ристевски и Училишниот одбор, по децениската неизвесност, конечно ќе се доизгради спортската сала во ова училиште. Со одлука на Владата и Министерството за образование и наука, овој проект влезе во програмата за капитални инвестиции во образованието за 2011 и 2012 година и се обезбедија потребните финансиски средства.

Повеќе...
 
Час со градоначалникот PDF Печати
Вести
НАСТАВЕН ЧАС СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Nastaven_cas_kaj_gradonacalnikot-1Учениците од  IV одделение од ООУ „Гоце Делчев“, во присуство на градоначалникот на општината Тони Ангелевски, денеска во неговиот кабинет одржаа наставен час по предметот Општество.

Повеќе...
 
Ден на здравството PDF Печати
Вести
ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 7 АПРИЛ

„По повод 7 – ми Април, Светскиот ден на здравјето, на сите здравствени работници на подрачјето на  Општината Демир Хисар, им испраќам искрени честитки, со желба, во најскоро време здравството во нашата општина да биде во значително подобра положба. Ценејќи ја Вашата значајна улога во изградбата на здравствениот систем, како и вашата грижа за здравјето на граѓаните, Ви упатувам искрени честитки“, порача  Градоначалникот на Општината Демир Хисар Тони Ангелевски во честитката испратена денеска до сите јавни и приватни здравствени работници во општината.

Повеќе...
 
Прием PDF Печати
Вести

PZO-priem-1

ПРИЕМ ЗА ПРИВАТНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ

За 17 приватни здравствени установи, колку што делуваат во општината Демир Хисар, по повод 7 – ми Април, Светскиот ден на здравјето, градоначалникот на општината Демир Хисар Тони Ангелевски, денеска приреди свечен прием во неговиот кабинет.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следно > Крај >>

Страница 180 од 183

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер