Прием PDF Печати
Вести

PZO-priem-1

ПРИЕМ ЗА ПРИВАТНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСТАНОВИ

За 17 приватни здравствени установи, колку што делуваат во општината Демир Хисар, по повод 7 – ми Април, Светскиот ден на здравјето, градоначалникот на општината Демир Хисар Тони Ангелевски, денеска приреди свечен прием во неговиот кабинет.

Честитајќи им го празниког, градоначалникот изрази задоволство од покажаниот интерес за средбата бидејќи, како што рече тој, иако средбата е протоколарна, таа е одлична шанса да се слушнат и детектираат проблемите на приватните здравствени работници. И присутните на приемот не го криеја задоволството што, како што рекоа, „...некој се сетил и на нив“ и посакаа овој свечен прием да биде поттик за почести работни средби што ќе бидат во функција на подобрување на здравствените услуги на граѓаните во општината.

На приемот присуствуваа претставници од приватните здравствени установи „Дентина“, „Др. Роза“, „Св. Пантелејмон“ на Др. Драган Јовановски, „Др. Олгица“ и „Др. Најдовска“.

По повод Светскиот ден на здравјето, градоначалникот ги посети Психијатриската болница и Здравствениот дом.

PZO-priem-2

PZO-priem-3

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер