ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016-ЧЕСТВУВАЊА PDF Печати
Вести
Pokana

ПОКАНА

 

Со искрено задоволство,

Ве покануваме да присуствувате

на свеченостите по повод одбележувањето на

Денот на ослободувањето на Демир Хисар

и 25. годишнината од независноста на

Република Македонија

 

Со почит,

Љупчо Блажевски, градоначалник и

Ѓоко Василевски, претседател на Совет на О. Демир Хисар

 

 

П Р О Г Р А М А

за одбележување на 2. септември, денот на ослободувањето на Демир Хисар и

8. септември, ден на независноста на Р. Македонија

 

 

02. септември, петок

 

09:30 - прием

10:15 - положување цвеќе на споменикот на Стојан Лазоровски и Споменикот на демирхисарските револуционери

10:30 - промоција на туристичка сигнализација во Демир Хисар за манастир Св. Јован Претеча

12:30 - промоција на туристичка сигнализација за село Бабино

04. септември, недела

 

07:00 - V традиционална Демирхисарска џипијада „По врвиците на Демирхисарските  ослободители“ во организација на  Здружението „ОФ РОУД“ Демир Хисар

07. септември, среда

 

09:30 - Традиционален УЧЕНИЧКИ ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ

10:00 - Отворање на изложба на фотографии „ Момент на впечатоци“ од Каролина Мицевска, новинар, Прилеп

10:30 - Промоција на донација од збратимената Општина Балчова, Град Измир, Р. Турција

18:00 - Затворање на Демирхисарското културно лето 2016

ДЕМИРХИСАРСКА ПРАЗНИЧНА КВЕЧЕРИНА

- забава на плоштад со позната фолк група и популарни интерпретатори

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер