СПОРТ PDF Печати
Вести
Stadion_-_potpisuvanje-1

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ


Демир Хисар, после 71 години постоење како општина, конечно ќе ги исполни сонот, желбата и аманетот на демирхисарските фудбалски легенди: Пејката, Попето, Мијакот, Бобекот, Симе Наловски, Ковачот, Количот, Дончо Мицковски, Кркачот, Перо Влавот, Стерјата, Џорџот...Блаже од Прибилци, Ацко Шуте, Тоше од Прибилци, Максим Тајтан, Јонче од Жван, Боше Дрмонот, Крсте Мицевски....и плејада ненамерно неспомнати фудбалски асови!

До крајот на месецов ќе започне реконструкцијата на најстарото и најпопуларно фудбалско игралиште во Демир Хисар.

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО БЛАЖЕВСКИ ГО ПОТПИША ПОСЛЕДНИОТ ДОКУМЕНТ СО КОЈ ШТО СЕ ОДОБРУВА ГРАДЕЊЕ - РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ФУДБАЛСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ДЕМИР ХИСАР!

АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ И ИЗВЕДУВАЧОТ ГО ПОТПИШАА (ПОСЛЕДНИОТ) ДОГОВОР ЗА ВОВЕДУВАЊЕ (ПОЧЕТОК) НА РЕКОНСТРУКЦИЈА.
ЌЕ ЗАПОЧНЕ НАЈДОЦНА ДО КРАЈОТ НА МЕСЕЦОВ.

ИМА ШАНСИ ДЕМИРХИСАРСКИОТ ФУДБАЛ!!!Stadion_-_potpisuvanje-2Stadion_-_potpisuvanje-4Stadion_-_potpisuvanje-5
 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер