ТРКА НА МИРОТ 2016 - 1 PDF Печати
Вести
peace-run_

ШТАФЕТНАТА ПАЛКА НА МИРОТ ПРВПАТ ВО ДЕМИР ХИСАР

На 24 февруари европскиот тим ја започна трката за 2016 година овој пат од Порто, Португалија кој е еден од градовите на светското наследство на УНЕСКО. Трката на Мирот ке помине низ сите 49 земји во Европа во текот на 7 месеци се до 8 октомври 2016 кога ке заврши во Рим, Италија.

Палката на глобалната штафетна трка, првпат, на 26. септември ќе помине и престојува во Демир Хисар.

Централната манифестација ќе се одржи на градскиот плоштад „8. септември“ во Демир Хисар, во 11:00 часот.

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер