50 ГОДИНИ ОД ВОЗОБНОВУВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ-ОА - 9 PDF Печати
Вести
Natstresnica-1

24.04.2017

РЕКОНСТРУИРАНА НАТСТРЕШНИЦАТА НА СТАРИОТ КОНАК

Откако општината ја пребетонира терасата на стариот конак во должина од над 50 метра, вчера заврши и реконструкцијата на натстрешницата. Со пари на манастирот и една приватна компанија, извршена е целосна реконструкција на дрвената конструкција и е заменета старата и дотраена пластична покривка со нова, метална.
Паралелно со овие активности, Општината спроведува молеро - фарбарски активности во големата трпезарија и пребојосување на внатрешната и надворешната столарија.Natstresnica-2
Natstresnica-3
 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер