50 ГОДИНИ ОД ВОЗОБНОВУВАЊЕТО НА АФТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ - ОА - 16 PDF Печати
Вести
Sostanok-IMP-1

 

28.04.2017

ЗА ЗДРАВЈЕТО НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ЌЕ СЕ ГРИЖАТ ДВЕ ИТНИ МЕДИЦИНСКИ ЕКИПИ

Две медицински екипи со двајца лекари и две медицински сестри ќе бидат ангажирани за време на одржувањето на црковно - народниот собор во манастирот Свети Јован Претеча, Слепче што ќе се одржи в недела, 30. април. Медицинскиот персонал и едно возило за итна медицинска помош ќе ги обезбеди Здравствениот дом во Демир Хисар.

Со оглед дека на соборот се очекува помасовно присуство на верници од сите краеви на земјава, а со тоа и поголема веројатност од евентуални инрвенции, Психијатриската болнца ќе обезбеди уште едно возило за итна медицинска помош со возач.

Ова го договорија директорите на Здравствениот дом Ацо Бошковски и Психијатриската болница, Снежана Најдовска на состаноикот со градоначалникот Љупчо Блажевски.

Sostanok-IMP-2

 

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер