МЛАДИ И СПОРТ - ГРАТСКИ СТАДИОН PDF Печати
Вести
Uvid-stadion-1

15.05.2017

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БЛАЖЕВСКИ ИЗВРШИ УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА СТАДИОНОТ

Започнатите градежни работи на реконструкцијата на градскиот стадион се одвиваат според планираната динамика. 

При денешниот увид, градоначалникот Љупчо Блажевски беше информиран дека во моментов оперативата е ангажирана околу извршувањето на занаетчиските работи во соблекувалните. Се работи на поставување на санитарните подни и ѕидни плочки во купатилата и тоалетите, а наредниве денови целосно ќе биде завршена фасадата.

Паралелно со овие активности, изведувачот е ангажиран околу постaвувањето на металната ограда и бетонските фундаменти за рефлекторското осветлување, а друга градежна компанија ќе започне со уредување на каналот за отпадни води и пристапен мост од западната страна на стадионот.

Uvid-stadion-2

Uvid-stadion-4
Uvid-stadion-3
 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер