ЧЕСТВУВАЊА-2. СЕПТЕМВРИ PDF Печати
Вести
2.septemvri-1

01.09.2017

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО, ДЕЛЕГАЦИИ ПОЛОЖИЈА ЦВЕЌЕ

По повод 2. септември, денот на ослободувањето на општината Демир Хисар, денеска пред споменикот на демирхисарските револуционери се одржа пригодна свеченост. Најпрви градоначалникот на општината Љупчо Блажевски положи цвече, а потоа, во името на Советот на општината, цвеќе положи и секретарот Љупчо Блажевски. На церемонијата присуствуваа делегации на Општинакста организација на резервните офицери на Македонија (ОРОРМ) и Здружението на пензионерите ко, исто така се поклонија и пложија свежо цвеќе.

Свеченостите по повод одбележувањето на денот на ослободувањето ќе продолжат во недела кога ќе се одржи традиционалната спортско - рекреативна манифестација „Демирхисарска џип турнеја 2017“ на којашто се очекува да учествуваат околу 500  возачи на теренски возила, мотовиклисти, а од оваа година и околу 50 велосипедисти.

2.septemvri-4
2.septemvri-3
2.septemvri-2
 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер