ТУРИЗАМ PDF Печати
Вести
Dzip-5

03.09.2017

ВО ДЕМИР ХИСАР СЕ ОДРЖА НАЈГОЛЕМАТА МАКЕДОНСКА ЏИП ТУРНЕЈА

Лошото време не поколеба над 100 македонски возачи на „високотуражни“ теренски возила да учествуваат на 6. традиционална „Демирхисарска џип турнеја 2017“. Возејќи по 60. километарската траса што поминува низ најживописните природни предели на Демир Хисар, македонските џипџии отседнаа извесно време и во рударското окно на поранешниот рудник за железо каде што во екстремни услови ги демонстрираа несекојдевните возачки вештини и моќноста на „машините“.

- За Демир Хисар не можевме да смислиме пооригинална промоција и презентација. Лани ветивме, а оваа година остваривме – во Демир Хисар се одржа најголемото македонско „слободно возење“ со теренски моторни возила, мотоцикли и велосипеди... – од тоа ќе направиме голем и препознатлив бренд - изјави градоначалникот Љупчо Блажевски кој рече дека е особено одушевен и восхитен од импресиите од егзибиционото возење во поранешниот рудник.

Dzip-1

Dzip-2

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер