Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар PDF Печати
Вести

.

Денес 5.12.2017 год. (вторник) се одржа Седница на Регионален штаб за управување со кризи Демир Хисар. 

.

Посебен акцент од дневниот ред се стави на подготвеноста на ЕЛС и другите субјекти на локално ниво за справување со обилни врнежи од дожд, снег и ниски температури во претстојниот период.

Се разгледување и анализираше состојбата со пожарите за 2017 година. 

.

На состанокот присуствуваа субјектите од Регионалниот штаб и тоа: Општина Демир Хисар, РЦУК Демир Хисар, МВР ПС Демир Хисар, ДЗО ПО за Зис Демир Хисар, ТППЕ Демир Хисар, ЈП Македонски шуми - ПШС Бигла Демир Хисар и ОО Црвен крст Демир Хисар.   

.

web

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер