ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ИЗГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДРЖАВНИ ПАТИШТА ЗА 2018 ГОДИНА PDF Печати
Вести

УСВОЕНА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА ИЗГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДРЖАВНИ ПАТИШТА ЗА 2018 ГОДИНА 

На последната Седница на Владата на Република Македонија усвоена е Годишната програма за изградба, реконструкција, рехабилитација и одржување на државните патишта за 2018 година на ЈП за државни патишта.

Од сопствени средства предвидена е реализација и на:

- Регионален пат Р1305, Битола - Демир Хисар, должина 10 км;

- Реконструкција на патен правец Битола - Демир Хисар;

- Реконструкција на патен правец Крушево - Демир Хисар;

- Реконструкција на патен правец Другово - Демир Хисар. 

patista

Со изградба и реконструкција на патната инфраструктура на регионалните патишта кои ја поврзуваат Општина Демир Хисар, повеќе ќе се стимулира економскиот раст и развој на општината. 

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер