ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОКА PDF Печати
Вести

02.11.2020 

.

memorandum-za-sorabotka-so-gorska-sluzba

.

Денес, во работниот кабинет на градоначалникот беше реализирана работна средба на која се потпиша Меморандум за соработка помеѓу Општина Демир Хисар, претставувана од градоначалникот Стојановски и Асоцијација за доброволно пожарникарство и спасување „ГОРСКА СЛУЖБА“ од Битола, претставувана од претседателот Томче Ристев.

Меморандумот е документ на взаемна доверба и разбирање кој се заснова на соработка на полето на едукација за заштитата и превенција на населението од пожари и други елементарни непогоди, како и спасување од планина и претрага во планина, спасување на вода и заштита на водите.

Во заедничка координација помеѓу двата субјекти ќе се одвиваат облиците на соработка преку спроведување на заеднички активности по претходен договор.

.

memorandum-za-sorabotka-so-gorska-sluzba-1


 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер