ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ЈАВНИ ДЕЈНОСТИ PDF Печати

Раководител: Мише Милошевски, ВСС, Градежен факултет

Телефон/факс: (+389) (0)47 552 661

e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


ЛИСТА НА УСЛУГИ И ОБРАСЦИ/БАРАЊА

1. Упис во регистар на физички лица кои вршат туристичка дејност

  - барање за упис во регистарот на физички лица кои вршат туристичка дејност

   

  2. Евидентирање на работно време на објекти во кои се врши туристичка дејност

   - пријава за утврдување на часот за отпочнување на работното време и распоредот на работното време


   3. Упис во регистар на физички лица кои вршат угостителска дејност

    - барање за упис во регистарот на физички лица кои вршат угостителска дејност

    - пријава за исполнување на минимално-техничките услови за вршење на угостителска дејност и започнување со работа

    - пријава за промена на минимално-техничките услови за вршење на угостителска дејност

     

    4. Евидентирање, заверка на нормативите за храна на угостителските објекти

     - барање за заверка на нормативите за храна и пијалоци

      

     5. Евидентирање на работно време на угостителски објекти

       - пријава за утврдување на часот за отпочнување на работното време и распоредот на работното време


      6. Упис во регистар на категоризирани угостителски објекти

        - барање за утврдување на минимално-техничките услови и категоризација на објекти за вршење на угостителска дејност


       7. Евидентирање на пријавени угостителски објекти

         - пријава за исполнување на минимално-техничките услови за вршење на трговија и започнување со работа на продажен или друг деловен објект

        - пријава за исполнување на минимално-техничките услови за вршење на угостителска дејност и започнување со работа

        - пријава за промена на минимално-техничките услови за вршење на угостителска дејност         

        Пријави проблем

        Анкета

        Банер
        Банер
        Банер
        Банер
        Банер
        Банер
        Банер
        Банер
        Банер