ЧЕСТВУВАЊА - ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Огласи
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

2 - 7.МАЈ

1903 - 2014

111 ГОДИНИ ОД ОДРЖУВАЊЕТО НА СМИЛЕВСКИОТ КОНГРЕС

07.05.2014

П Р О Г Р А М А 

07.05.2014 - СРЕДА

10:00 - ПРОМОЦИЈА - СВЕЧЕНО ОТКРИВАЊЕ НА
ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО СМИЛЕВО
- 10:00 - на влезот во Смилево
- 10:15 - кај мостот на Стара Река во Смилево
- 10:30 - кај крстосницата на улицата кон музејот „Смилево
и спомен - паркот „Даме Груев“ во Смилево
- 10:45 - на смилевското средсело
- 11:50 - полагање цвеќе на спомен костурницата на
Даме Груев и смилевските Илинденци

11:00 - КУЛТУРНО - УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА ВО КОНГРЕСНАТА
САЛА ВО МУЗЕЈОТ „СМИЛЕВО“ ВО ИЗВЕДБА НА
УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ДАМЕ ГРУЕВ“ СМИЛЕВО

12:00 - ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ПАРКОТ „ДАМЕ ГРУВ“