Шеста редовна седница на советот на општината

Огласи
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Советот на Општина Демир Хисар ќе ја одржи Шестата редовна седница. Претседателот Кире Ристевски, за ова советничко заседание најави прдлог-  дневен ред од 12 точки, и тоа:

 

1. Донесување на Одлука за утврдување на приоритет на проект „Реконструкција на водоводен систем за водоснабдување на с.Стругово“.

2. Донесување на Odluka za давање согласност за намена на инвестицијата „Реконструкција на водоводен систем за водоснабдување на с.Стругово“.  

3. Донесување на Одлука za утврдување на приоритет на проект „Реконструкција на улици во Слоештица“.

4. Донесување на Одлука za давање согласност за намена на инвестицијата „Реконструкција на улици во Слоештица“.

5.Донесување на Одлука за изменување и дополнување на Програмата за донесување на УП за Општина Демир Хисар за 2013 години.

6. Донесување на Одлука за формирање на зони за утврдување на пазарната вредност на недвижниот имот.

7.Донесување на Одлука за формирање на Совет за јавно здравје.

8. Донесување на Решение за именување на 5 членови во Советот за јавно здравје на подрачјето на Општина Демир Хисар.

9. Донесување на Решение за именување на членови на Општински Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.

10. Усвојување на информација за статусот на недвижниот имотот сопственост на општина Демир Хисар.

11. Информација за преземени активности за изработка на процена на загрозеноста на безбедноста на територијата на Општина Демир Хисар и донесување заклучоци за зголемување на соработката.

 12.  Советнички парашања

 

Седницата ќе се одржи на 02.07.2013, сопочеток во 12:00 часот.