Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
„КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ УПРАВУВА СО ВОДОВОДИТЕ ВО ЖУРЧЕ И ПРИБИЛЦИ PDF Печати
Grb_na_opstinata-smal

На последната седница, Советот на општината Демир Хисар донесе одлука за отстапување на користење, управување и одржување на водоводните системи во селата Журче и Прибилци. Преземањето е во согласност со Законот за снабдување со вода  за пиење и одведување на отпадни води, а како резултат на потребата за обезбедување доволни количини на здрава, чиста и исправна вода за граѓаните од овие населени места.

Повеќе...
 
СЛУЖБЕНИОТ ГЛАСНИК НА „Е-ОПШТИНА“ PDF Печати

Sl._glasnikВо рамките на имплементацијата на проектот „Е-општина“, општината Демир Хисар на својот службен веб портал започна со јавно објавување на Службениот гласник.

Повеќе...
 
СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА 28 - ТА СЕДНИЦА PDF Печати

Grb_na_opstinata-smalСоветот на општината Демир Хисар ја одржа 28 – та редовна седница, последна во претходниот месец. Како што беше најавено, советниците расправаа и одлучуваа по повеќе точки од својот делокруг на надлежности.

Повеќе...
 
ЈАВНА ТРИБИНА PDF Печати

polenka0logoЕУ ФОНДОВИТЕ - МОЖНОСТ ИЛИ ПРЕДИЗВИК ЗА ЛОКАЛЕН РАЗВОЈ

Трибината е во рамките на проектот на Инситутот за Демократија „Социетас Цивилиц - Скопје: „Зајакнување на цицилното општество преку градење на капацитетите, промовирање на локалниот развој преку поголема искористеност на ЕУ фондовите“.

Повеќе...
 
28 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНАТА PDF Печати

Grb_na_opstinata-smalПретседателот на советот на општината донесе

Р Е Ш Е Н И Е

За свикување на 28 - мата седница на Совет на општина Демир Хисар

 

-Усвојување на Записникот од 27-ма седница на Совет на Општина Демир Хисар.

-Усвојување на Записникот  од вонредната седница на Совет на Општина Демир Хисар.

За седницата го предлагам следниот

Дневен ред

 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 261 262 263 264 Следно > Крај >>

Страница 262 од 264

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер