Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА НА УПРАВУВАЊЕ НА „КОМУНАЛЕЦ“ PDF Печати
Grb_na_opstinata-smal

Проблемите на локалната црковна власт околу управувањето, уредувањето и одржувањето на градските гробишта во Демир Хисар дефинитивно се симнаа од дневен ред. Членовите на Советот на општината Демир Хисар едногласно донесоа пакет акти со кои што јавното комунално претпријатие “Комуналец“ целосно го презема управувањето со гробиштата, односно целосно се регулираат односите во оваа комунална сфера.

Повеќе...
 
„КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ УПРАВУВА СО ВОДОВОДИТЕ ВО ЖУРЧЕ И ПРИБИЛЦИ PDF Печати
Grb_na_opstinata-smal

На последната седница, Советот на општината Демир Хисар донесе одлука за отстапување на користење, управување и одржување на водоводните системи во селата Журче и Прибилци. Преземањето е во согласност со Законот за снабдување со вода  за пиење и одведување на отпадни води, а како резултат на потребата за обезбедување доволни количини на здрава, чиста и исправна вода за граѓаните од овие населени места.

Повеќе...
 
ЈАВНА ТРИБИНА PDF Печати

polenka0logoЕУ ФОНДОВИТЕ - МОЖНОСТ ИЛИ ПРЕДИЗВИК ЗА ЛОКАЛЕН РАЗВОЈ

Трибината е во рамките на проектот на Инситутот за Демократија „Социетас Цивилиц - Скопје: „Зајакнување на цицилното општество преку градење на капацитетите, промовирање на локалниот развој преку поголема искористеност на ЕУ фондовите“.

Повеќе...
 
СЛУЖБЕНИОТ ГЛАСНИК НА „Е-ОПШТИНА“ PDF Печати

Sl._glasnikВо рамките на имплементацијата на проектот „Е-општина“, општината Демир Хисар на својот службен веб портал започна со јавно објавување на Службениот гласник.

Повеќе...
 
СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА 28 - ТА СЕДНИЦА PDF Печати

Grb_na_opstinata-smalСоветот на општината Демир Хисар ја одржа 28 – та редовна седница, последна во претходниот месец. Како што беше најавено, советниците расправаа и одлучуваа по повеќе точки од својот делокруг на надлежности.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 261 262 263 264 265 Следно > Крај >>

Страница 263 од 265

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер