Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
ПРОЕКТИ PDF Печати

D.Hisar-rabotilnica-6-slajd23.11.2011

РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЛИНСКА И ПЛАКЕНСКА

-една од компонентите на проектот е иницијативата за прогласување на планините Илинска и Плакенска за заштитени подрачја


Општината Демир Хисар и Македонското еколошко друштво оргаганизираа еднодневна работилница во врска со објавениот повик за доделување мали грантови од проектот „Програма за закрепнување на балканскиот рис“.

Повеќе...
 
ДЕН НА ДРВОТО - ЕСЕНСКА АКЦИЈА PDF Печати
Den_na_drvoto-kpm-5

23.11.2011

ПОЧВАТА ОДМРЗНА – АКЦИЈАТА УСПЕШНА

 

- заради зголемувањето на ноќните температурати и минималното одмрзнување на почвата, се посадија планираните површини.


На големо и пријатно изненадување на  шумарските стручњаци, во предвечерието на одржувањето на акцијата Ден на дрвото,  се случи драстична промена на временските услови. Благодарение на оваа  несекојдневна климатска појава, навообичаена за овој период од годината, есенската акција Ден на дрвото  се спроведе успешно.

Повеќе...
 
137 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА МИСИРКОВ PDF Печати

Polaganje_cveke-1-s18.11.2011

„МИСИРКОВ“ ГО ПРОСЛАВИ ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

По повод 137 годишнината од раѓањето на Крсте Петков Мисирков, во средното општинско училиште што го носи неговото име, се одржаа бројни свечености посветени на патронот.

Повеќе...
 
65 ГОДИНИ ПЕНЗИОНЕРСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ PDF Печати
D.Hisar-Argirovski_i_Angelevski

18.11.2011

СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ЗА 65 ГОДИШНИНАТА

ОД ПЕНЗИОНЕРСКОТО ОРГАНИЗИРАЊЕ

Под покровителство на градоначалникот на општината Демир Хисар, Тони Ангелевски, во Демир Хисар се одржа свечена приредба по повод 65 години од пензионерското организирање во Македонија и 20 години од независноста на Република Македонија.

Повеќе...
 
СПОРТ PDF Печати

SPORTSKI_CENTAR-BANER-S14.11.2011

ВО ДЕМИР ХИСАР ЌЕ  СЕ ФОРМИРА СПОРТСКИ ЦЕНТАР

Од почетокот на декември, во Демир Хисар ќе започне со работа првиот Спортски центар во општината. Под покровителство на општината, а во соработка со познати стручни спортски работници и  инструктори, во почетокот ќе се  започне со  организирано тренирање на фудбал, ракомет и кошарка, а подоцна, зависно од интересот, ќе бидат опфатени и други спортови.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Следно > Крај >>

Страница 272 од 284

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер