Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Започна реконструкцијата на општинскиот пат Р29371 Слоештица PDF Печати

На ден 13. септември 2021 година започнаа активностите за реализација на под-проектот:

„Реконструкција на линиска инфраструктурна градба општински пат Р29371-Слоештица, Општина Демир Хисар“, во должина од 2300 м.

Повеќе...
 
Tuday's FAM TRIP (Денешна тура за запознавање) 26.08.2021 PDF Печати

Today’s FAM TRIP - online presentation via livestreaming activities from different locations, promoting the cultural and adventure trips to the area of Demir Hisar as part of the one-destination trip packages in the cross-border area.

Discovering Hidden Attractions in the cross-border region.

Денешниот ФАМ ТРИП (тура за запознавање) се одржа со онлајн презентација но и со активности во живо!

Готвење со Емине во Суводол, планинарење до Змејова Дупка во Бабино, разглед на Мултифункционалниот Центар во Слоештица...

активности кои се пренесуваа во живо пред Тур Оператори и новинари.

"Откривање на Скриени Атракции" е проект во рамките на Прекугранична соработка меѓу С.Македонија и Албанија, финансиран од ЕУ

1 small

#ipa2cbcmkal  #euwithyou #ЕУсоТЕБЕ  #МЛС

Повеќе...
 
Работилница со претставници од приватниот сектор во Демир Хисар -Откривање на скриените атракции PDF Печати

20.07.2021

eu logomacedoniaalbaniaWorkshop with private sector representatives in Demir Hisar -Discovering hidden attractions

Today in the village of Sloestica we were working on defining touristic products that will present the best from the cross-border region: nature, culture and adventure.

Hiking, biking, off-road, horseback riding, camping, fishing, cooking classes with locals are just few of the activities you can do in the Demir Hisar and Klos rural gems.

We were elaborating local experiences together with people motivated to engage in tourism activities.

sl 3

Повеќе...
 
Бесплатна менторска поддршка во рамки на повикот за комерцијализација на иновации од ФИТР PDF Печати

Почитувани,

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за комерцијализација на иновации.Преку овој инструмент ФИТР обезбедува финансиска поддршка во максимален износ од 20.000.000,00 (дваесет милиони) денари и тоа:

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е до 50 (педесет) вработени и чиј годишен приход во последните две години е помал од 2.000.000,00 (два милиони) евра, финансирање до 70% од вкупниот буџет на проект односно

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е од 50 (педесет) до 250 (двестотини и педесет) и чиј годишен приход во последните две години е поголем од 2.000.000,00 (два милиони) евра, а помал од 10.000.000,00 (десет милиони) евра, финансирање до 60% од вкупниот буџет на проектот.

Повеќе...
 
Работилница со претставници на јавниот сектор во Клос, Албанија-Откривање на скриените атракции PDF Печати

30.07.2021

eu logomacedoniaalbaniaWorkshop with public sector representatives in Klos -Discovering hidden attractions

Welcoming people is the key advantage of our single destination for adventure travel in a two country trip of Albania & N.Macedonia.

Our people living in the hidden villages in Klos area will welcome you in the hidden gems of nature offering tasteful food and adventure activities.

Both Klos and Demir Hisar municipalities were working on defining touristic products that will present the best from the cross-border region.

Representatives from the public sector provided their input in regard the strategic approach towards tourism development in Klos as well ongoing infrastructural activities for improving accessibility to the hidden gems-villages of Klos area.

How we can discover Hidden Attractions of Klos and make them accessible to tourist from around the world was one of the topics explored together with the Mayor of Klos Mr. Ilmi Hoxha.

sl 1

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следно > Крај >>

Страница 11 од 273

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер