Манифестации PDF Печати

МАНИФЕСТАЦИИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

.

2 - 7 мај - „ДЕНОВИ НА СМИЛЕВСКИОТ КОНГРЕС“

05 - 07 мај - МЕЃУНАРОДЕН СУМПОЗИУМ ВО МАНАСТИРОТ СВЕТИ ЈОВАН ПРЕТЕЧА И ПОЧЕТОК НА ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО

7 јули - Традиционално чествување на „ИВАНДЕН“

12 јули - ИМЕНДЕНСКО ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ

2 август - „Илинден“ - прослава во с. Смилево

10 август - ЧЕСТВУВАЊЕ ВО СЕЛО ВЕЛМЕВЦИ ПО ПОВОД ГОДИШНИНАТА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА ЈОРДАН ПИПЕРКАТА

2 септември - Денот на општината

08 септември - ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА - ПРАЗНИЧЕН ХЕПЕНИНГ

23 октомври - ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА - чествување во с. Смилево

23  декември - ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ДАМЕ ГРУЕВ - чествување во с. Смилево

31 декември - „ДЕТСКИ НОВОГОДИШЕН ХЕПЕНИНГ“

.

cestvuvanje-kiprijan-2019-1

.

ivanden-20194

.

smilevski-kongres-1

.

ilinden vo smilevo 2019-1

.

2jordanpiperkata2 2

.

odbelezan-2-septemvri

.

igor-dzambazov-1

.

patron-praznik-smilevo

.

prednovogodisni-svecenosti-1

 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер