Известувања
Известување на EVN Македонија PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Понеделник, 05 Февруари 2018 09:33
evn
На ден 06.02.2018 година, (вторник), од 09.00-14.00 ч. ќе има прекин во
снабдувањето со ел.енергија во с.Сопотница, Рудник управна зграда и Зграда Рудничка колонија.
Прекините се заради реконструкција и модернизирање на дистрибутивната мрежа.
.
Со почит,
ПО-РЦУК Демир Хисар
Последно освежено на Понеделник, 05 Февруари 2018 11:09
 
Известување PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Петок, 19 Јануари 2018 16:29
Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, ги поканува сите најуспешни кои го фатија Чесниот крст во водите во 17те населени места, на територијата на општината, во својот кабинет, на пригоден коктел, на 22.01.2018 година, понеделник, во 11:00 часот.
Последно освежено на Петок, 19 Јануари 2018 16:44
 
Известување за измени на Закон за легализација PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Вторник, 16 Јануари 2018 14:59

Почитувани,

Согласно Измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградени објекти (популарно наречен Закон за легализација), објавен во Службен весник на РМ, бр. 190/2017година, Ве известуваме за следното:

  1. Имателите на бесправни објекти, утврдени во членот 2 од законот, на кои објекти заклучно со 03.03. 2011 година се изведени градежни и инсталатерски работи во целост и истите претставуваат градежна и функционална целина, можат да поднесат барања за  утврдување на правен статус на бесправно изграден објект (легализација) до 31-12-2018 година. Ова се однесува и за оние кои до сега воопшто не поднеле барање за легализација.
  2. Барателите на кои до денот на започнување на примената на овој закон им било одбиено барањето поради некомплетирана документација пропишана во членовите 6, 7 и 8 од Законот (недоставен елаборат, изјава, сметки од комунална инфраструктура и сл.), можат да поднесат ново барање за легализација во рок од шест месеци од денот на започнувањето на примената на овој Закон или заклучно со 30-06-2018год.
  3. Барателите кои немаат доставено Геодетски елаборат за легализација во роковите од членот 15 став 2 и членот 17 од законот, или предмети за легализација доставени до општината од 01-01-2016 до 31-03-2016, можат истиот да го достават најдоцна до 30-06-2018год.                        

За сите претходно наведени случаи, барањата мораат да  бидат комплетирани целосно, односно со барањето да се приложат: 

Последно освежено на Вторник, 16 Јануари 2018 15:25
Повеќе...
 
Известување за големиот Христијански празник "Богојавление" - Водици 2018 година. PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Понеделник, 15 Јануари 2018 13:59

Се известуваат жителите на населените места во Општина Демир Хисар, по повод големиот

Христијански празник "Богојавление" - Водици, каде што се организира традиционално

фрлање на крст, најкасно до 17.1.2018 (среда), до 12 часот да ја известат општината

на тел. 047 552 661 за тоа кога точно ќе се изврши фрлањето на крст во тоа населено место.

Последно освежено на Понеделник, 15 Јануари 2018 14:01
 
Интервју PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Вторник, 26 Декември 2017 14:22

Денес, во вестите на ТЕРА телевизија во 16:55ч. ќе можете да го проследите интервјуто

на Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски. 
Репризи 00:40ч. и утре наутро во 07:00 часот. 
Истото ќе биде објавено и на официјалната Веб страна на ТЕРА Телевизија.

Последно освежено на Вторник, 26 Декември 2017 14:47
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 8 од 10

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер