Известувања
Информативна средба- можности за финансирање преку Фондот за иновации и технолошки развој и Македонска банка за поддршка на развојот PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Четврток, 23 Март 2017 09:22

Со големо задоволство Ве покануваме на информативна средба со Фондот за иновации и технолошки развој  и Македонска банка за поддршка на развојот.
На оваа средба ќе бидат претставени инструментите за финансирање преку Фондот за иновации од објавениот четврт повик за Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва  старт-ап и спин-оф, и Кофинансирани грантови  и условени заеми за комерцијализација на иновации, како и кредитните продукти, кредитно осигурување и факторинг од Македонска банка за поддршка на развојот.
 
Ги покануваме сите заинтересирани претприемачи, менаџери, старт ап компании, студенти  и други лица кои сакаат да дознаат повеќе информации за можностите за финансирање кои се нудат преку овие инструменти, да земат учество на инфо денот кој ќе се одржи на 28-ми март 2017 година во Факултетот за информатички и комуникациски технологии, ул.Партизанска бб (комплекс Касарна) Битола со почеток од 11:00 часот.

.

За пријавување за учество и дополнителни информации за информативната средба може да се обратите во:

Центар за развој на Пелагонискиот Плански Регион

лице за контакт Владимир Величковски

е-маил: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

тел.: 076/260-709.


Agenda

Последно освежено на Понеделник, 27 Март 2017 09:56
 
ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Среда, 26 Октомври 2016 07:57

Република Македонија

Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП

MSIP-IPA-NCB-025-16

1.     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 Јануари, 2010 година (печатено издание) и објавена  електронски на 06 Јануари, 2010 година.

2.    Република Македонија доби грант средства од Европската комисија во рамките на ИПА фондот за рурални инвестиции на Европската комисија како и кредит од Меѓународната Банка за Обнова и Развој (IBRD), за спроведување на Проектот за подобрување на општински услугите (МСИП) и има намера дел од добиените средства од овој кредит и грант да ги искористи за плаќања по договор за Изградба на локален пат с.Обедник – с.Смилево – манастир Св.Петар- во општина Демир Хисар

3.    Општина Демир Хисар ги повикува подобните и квалификувани понудувачи да дадат запечатени понуди за градежни работи кои вклучуваат Изградба на локален пат с.Обедник – с.Смилево – манастир Св.Петар- во општина Демир Хисар

4.    Процесот на понудување ќе се спроведе преку процедури за национално јавно наддавање како што е специфицирано во Упатството на Светска банка: Набавка со средства добиени од IBRD Заеми и IDA Кредити, од јануари 2011 година и е отворен за сите понудувачи од подобните земји како што е дефинирано во тендерската документација.

5.   Заинтересираните подобни понудувачи може да добијат дополнителни информации на адресата наведена подолу од 08:30 до 16:30:

Адреса:Општина Демир Хисар, ул. Битолска бб

Град: Демир Хисар

Поштенски број: 7240

Држава: Република Македонија

Телефон: 047 552 661

Електронска адреса: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

6. Комплетна Тендерска документација  на македонски јазик  може да ја купат заинтересираните понудувачи по поднесување на писмена апликација на адресата дадена подолу и по плаќањето на неповратна такса од 3,000.00 МКД.

Методот на плаќање ќе биде преку ПП50 образец, на следнава сметка:Банка: Народна банка на Република Македонија

a) За плаќање во денари:

Банка: Народна банка на Република Македонија

Број на сметка: 100000000063095

Буџетска корисничка сметка: 840-122-03182

Приходно конто: 722 315

Тендерската документација ќе биде доставена по електронска пошта или може да се добие директно од Општина Демир Хисар.

8.Понудите мора да се достават на адресата дадена подолу до 12:00ч, Општина Демир Хисар, ул. Битолска бб.   Електронско доставување на понудите не е дозволено. Задоцнетите понуди ќе бидат одбиени. Понудите ќе бидат физички отворени во присуство на претставници на понудувачите кои ќе изберат на присуствуваат лично на адресата дадена подолу во 12:00ч, 25.11.2016.

9.       Сите понуди мора да бидат придружени со Банкарска гаранција од МКД 800,000.00

10.     Адреса: Општина Демир Хисар, ул. Битолска бб

          Град: Демир Хисар

          Поштенски број: 7240

          Архива

         Држава: Република Македонија

Последно освежено на Среда, 26 Октомври 2016 08:19
 
Јавен Оглас до евидентирани невраболени лица PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Понеделник, 08 Август 2016 12:14

Општина Демир Хисар за учество во програмата Општинско Корисна Работа аплицира со проект Грижа за стари и социјално-излолирани лица во руралните средини на Демир Хисар при што одобрено е работно ангажирање на 7 евидентирани невработени лица кои ги исполнуваат условите подетално опишани во огласот објавен во продолжение:

Последно освежено на Понеделник, 08 Август 2016 14:28
Повеќе...
 
ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Четврток, 14 Јули 2016 13:53
PLAKAT
 
Известување за претстојна пролетна дератизација PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Петок, 06 Мај 2016 14:24
Deratizacija
Се известуваат граѓаните на Општина Демир Хисар, дека во периодот од 10.05.2016 и 11.05.2016 година, екипи на Центарот за јавно здравје - Битола ќе спроведуваат активности на теренот во смисла на пролетна фаза од превентивната вонредна систематска дератизација т.е. поставување на мамци за уништување на глодари (глувци).
Со дератизацијата ќе биде опфатено: 
  • Дератизација на подземниот канализациски систем во Општина Демир Хисар;
  • Дератизација на прифатниот канализационен систем на објекти од посебен јавен интерес:

             - Детска градинка;

             - Воспитно образовни институции;

             - Здравствени установи;

             - Останати објекти во градот од јавен интерес на локалната самоуправа,

  • Дератизација на јавната депонија
Активностите на терен ќе ги спроведуваат екипи на одсекот за ДДД при ЈЗУ ЦЗЈ Битола.
Активностите ќе се изведуваат во канализационите шахти поставени на коловозите, тротоарите и шахтите во околина на наведените објекти.
Екипите и активностите на терен ќе бидат обележани и заштитени со знаци за предупредување.
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 10 од 10

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер