Јавен Оглас до евидентирани невраболени лица PDF Печати Е-пошта
Напишано од Urednik   
Понеделник, 08 Август 2016 12:14

Општина Демир Хисар за учество во програмата Општинско Корисна Работа аплицира со проект Грижа за стари и социјално-излолирани лица во руралните средини на Демир Хисар при што одобрено е работно ангажирање на 7 евидентирани невработени лица кои ги исполнуваат условите подетално опишани во огласот објавен во продолжение:

 

oglas za okr 2016-small

Што претставува општинско-корисна работа?

Претставува активност која овозможува унапредување на системот за обезбедување на социјални услуги на локално ниво преку надополнување на постојните или воведување на нови услуги. Програмата промовира партиципативен пристап во дефинирањето на потребите и дизајнирањето на услугите, преку инволвирање на заедницата и институциите на локално ниво.

.

Веб страна за информирање: http://rabotaimoznosti.mk/razvoj-na-opshtini/mk/


okr - a5 001 small

okr - a5 002 small

Последно освежено на Понеделник, 08 Август 2016 14:28
 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер