ИЗВЕСТУВАЊЕ Печати
Напишано од Urednik   
Понеделник, 16 Март 2020 10:55

16.03.2020

grb za na veb


.

.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СТРАНКИТЕ ПО ОДНОС НА ПРОГЛАСЕНАТА ПАНДЕМИЈА НА ВИРУСОТ COVID - 19

              ПОРАДИ СИТУАЦИЈАТА СО КОРОНА ВИРУСОТ (COVID - 19) ВО ДРЖАВАТА, СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТРАНКИТЕ СОГЛАСНО ПРЕПОРАКИТЕ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, А ВО НАСОКА НА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА БОЛЕСТА, ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР ГО ОГРАНИЧУВА ДВИЖЕЊЕТО И КОМУНИКАЦИЈАТА СО СТРАНКИТЕ.

АПЕЛИРАМЕ ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПОЧИТУВААТ И ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ПРИМЕНУВААТ ПРЕПОРАКИТЕ И ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, КАКО И ПРЕПОРАКИТЕ ДАДЕНИ ОД ОПШТИНАТА, ДА СЕ ОДНЕСУВААТ ОДГОВОРНО КОН СВОЕТО ЗДРАВЈЕ И КОН ЗДРАВЈЕТО НА СИТЕ ВО ЗАЕДНИЦАТА.

.

КОМУНИКАЦИЈАТА НА СТРАНКИТЕ КОИ ИМААТ ПОТРЕБА СО ОПШТИНСКИТЕ СЛУЖБИ ЌЕ СЕ ВРШИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ:  

                                  

-          ПРЕКУ ТЕЛЕФОНСКИ ПОВИК (047-552-661);

-          ПРАШАЛНАТА ФОРМА НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА ОПШТИНАТА (www.demirhisar.gov.mk);

-     FACEBOOK СТРАНИЦАТА НА ОПШТИНАТА (Општина Демир Хисар - официјална страница);

-          ПО ПАТ НА e-mail ПОРАКИ  ( Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите );

-          И ДРУГ ВИД НА ЕЛЕКТРОНСКА КОМУНИКАЦИЈА.

izvestuvanje-po-odnos-na-korona-virusot


Последно освежено на Понеделник, 16 Март 2020 11:03