Средно образование PDF Печати

СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ

 „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“


logo

Историјат

Училиштето е основано во 1975 година како Училишен центар за средно образование.

Од основањето, па се до 1989 година, наставата се изведуваше во зградата на ОУ "Гоце Делчев" во  Демир Хисар, а од 1989 година, наставата се реализира во нова, наменски изградена зграда која училиштето ја користи самостојно. 

Со самиот развој на општеството и приликите во кои опстојува училиштето,  се менувале повеќе струки и гимназиски насоки.

sou-krste-p-misirkov-rubrika-obrazovanie

За повеќе од 35 години постоење и непрекинат развој на воспитно-образовниот процес, гимназијата прерасна во модерно училиште според сите европски стандарди.

Основна дејност

Основната дејност на училиштето е, организирање на воспитно-образовен процес, според наставните планови и програми од Бирото за развој на образованието на Република Македонија за Реформирано гимназиско образование и Стручно образование од Шумарско-дрвопреработувачка струка.

kpmisirkov-2

Адреса:

Ул. „Гоце Делчев“  б.б.   

7240 Демир Хисар

Телефон/телефакс:

Тел:   047 276 431

Факс:   047 276 711

E-mail:

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  

Официјален  web site  на училиштето:

www.kpmisirkov.edu.mk

Директор: Јасмина Дамчевска 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер