Огласи


Интерен оглас бр.02/2018 PDF Печати
ss1
ss2
ss3
ss4
 
Работна средба на Владата на Р. Македонија со градоначалници PDF Печати

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Марјанче Стојановски, присуствуваше на

Работна средба на Владата на Република Македонија со градоначалниците.

Владата на Република Македонија е подготвена да соработува со општините за сите

капитални и развојни проекти. Крајната цел е да се обезбеди регионален рамномерен развој

за секоја општина, без разлика на големина и ниво на урбанизација. 

Успешни градоначалници ќе бидат оние кои ќе носат храбри одлуки и ќе реализираат

иницијативи и проекти. 

Се дискутираше за решенија на проблеми и отворање на можности за инвестиции и развој.  

.

11

 
УРЕДНИК И АДМИНИСТРАТОРИ PDF Печати

Автор на текстовите и фотографиите и администратор:

Даниел Станојоски

Контакт:

Телефон: 077 906 663

E - mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Администратор:

Злате Бoшевски

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 
СОВЕТ НА ОПШТИНАТА-22 СЕДНИЦА PDF Печати

Седницата ќе се одржи на 22.08.2014 година (петок) со почеток во 9 часот во салата за состаноци во СОУ „Крсте П. Мисирков“ Демир Хисар

 

Усвојување на записникот од 21-ва седница на Совет на Општина Демир Хисар

Усвојување на записникот од Итната седница на Совет на Општина Демир Хисар

Дневен ред:

1.  Донесување на  одлука за усвојување на Елаборат за проценка и утврдување на висината 

     на штетата од природна непогода-град која ја зафати територијата на општината Демир Хисар, 

     во атарот на село Сопотница на 22.07.2014 година.

2.  Донесување на Одлука за донесување на:

     Локален акционен план за вработување за период 2014-2015.

3.  Предлози и прашања.

 
ЧЕСТВУВАЊА - ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

2 - 7.МАЈ

1903 - 2014

111 ГОДИНИ ОД ОДРЖУВАЊЕТО НА СМИЛЕВСКИОТ КОНГРЕС

07.05.2014

П Р О Г Р А М А 

07.05.2014 - СРЕДА

10:00 - ПРОМОЦИЈА - СВЕЧЕНО ОТКРИВАЊЕ НА
ТУРИСТИЧКА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО СМИЛЕВО
- 10:00 - на влезот во Смилево
- 10:15 - кај мостот на Стара Река во Смилево
- 10:30 - кај крстосницата на улицата кон музејот „Смилево
и спомен - паркот „Даме Груев“ во Смилево
- 10:45 - на смилевското средсело
- 11:50 - полагање цвеќе на спомен костурницата на
Даме Груев и смилевските Илинденци

11:00 - КУЛТУРНО - УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА ВО КОНГРЕСНАТА
САЛА ВО МУЗЕЈОТ „СМИЛЕВО“ ВО ИЗВЕДБА НА
УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ДАМЕ ГРУЕВ“ СМИЛЕВО

12:00 - ПОЛАГАЊЕ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ПАРКОТ „ДАМЕ ГРУВ“
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>

Страница 1 од 3

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер