Огласи


ТРАДИЦИИ - БОГОЈАВЛЕНИЕ 2014 PDF Печати
1520671_10152575886312942_1293242243_n19.01.2014

ВОДИЦИ ВО ДЕМИР ХИСАР


Во 15 населени места во општина Демир Хисар, денеска беа организирани богојавленски свечености – фрлање на Светиот крст и симболично осветување на водите. Неколку илјади верници од Демир Хисар и соседните општини дојдоа на невообичаено топлото време покрај вировите и базентите да ја проследат оваа традиционална богојавленска процесија во која што директно учествуваа скоро стотина млади капачи. Најмасовно беше на централната богојавленска свеченост што по 20 – ти пат се одржа на мостот на Стара Река во населбата Мургашево.

Повеќе...
 
СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати
Sovet

26.09.2013

СОВЕТОТ ЈА ОДРЖА ДЕВЕТТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

На предлог на претседателот Кире Ристевски, демирхисарските советници на своето деветто редовно заседание расправаа и одлучија за 16 прашања од делокругот на законските надлежности.

Повеќе...
 
СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

Grb_na_opstinata-smalШЕСТА РЕДОВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТО НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Советот на Општина Демир Хисар ќе ја одржи Шестата редовна седница. Претседателот Кире Ристевски, за ова советничко заседание најави прдлог-  дневен ред од 12 точки, и тоа:

      1. Донесување на Одлука за утврдување на приоритет на проект „Реконструкција на водоводен систем за водоснабдување на с.Стругово“.

       2. Донесување на Odluka za давање согласност за намена на инвестицијата „Реконструкција на водоводен систем за водоснабдување на с.Стругово“.  

3. Донесување на Одлука za утврдување на приоритет на проект „Реконструкција на улици во Слоештица“.

4. Донесување на Одлука za давање согласност за намена на инвестицијата „Реконструкција на улици во Слоештица“.

5.Донесување на Одлука за изменување и дополнување на Програмата за донесување на УП за Општина Демир Хисар за 2013 години.

6. Донесување на Одлука за формирање на зони за утврдување на пазарната вредност на недвижниот имот.

7.Донесување на Одлука за формирање на Совет за јавно здравје.

8. Донесување на Решение за именување на 5 членови во Советот за јавно здравје на подрачјето на Општина Демир Хисар.

9. Донесување на Решение за именување на членови на Општински Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.

10. Усвојување на информација за статусот на недвижниот имотот сопственост на општина Демир Хисар.

11. Информација за преземени активности за изработка на процена на загрозеноста на безбедноста на територијата на Општина Демир Хисар и донесување заклучоци за зголемување на соработката.

 12.  Советнички парашања

Седницата ќе се одржи на 02.07.2013, сопочеток во 12:00 часот.

 
МЛАДИ И СПОРТ PDF Печати
Novi_stativi-4

08.08.2012

НОВИ ФУДБАЛСКИ СТАТИВИ ЗА СЛЕПЧЕ

Во рамките на реализацијата на општинскиот проект за превенција од пороците на современото општество, градоначалникот на општината Тони Ангелевски обезбеди и донира нови фудбалски стативи за спортскиот подмладок на населбата Слепче. Иако првично беше планирано стативите да бидат поставени на спортското игралиште кај локалното училиште, по желба на младите Слепчанчиња, стативите беа поставени на големото Прчидоско фудбалско игралиште.

Поголема група млади се вклучија и помогнаа при поставувањето на стативите, а потоа на новите стативи се одигра ревијален фудбалски натпревар на кој што, како член на една од екипите, спортските способности ги демонстрира и градоначалникот Ангелевски.

За време на престојот во Слепче, градоначалникот Ангелевски се сретна и разговараше со жителите на населбата Слепче.

Во рамките на овој проект, до крајот на месецов, во неколку населени места низ општината Демир Хисар, градоначалникот ќе донира и 8 кошаркарски комплети.

Novi_stativi-5

Novi_stativi-1

Novi_stativi-7

Novi_stativi-8

Novi_stativi-9

Novi_stativi-10

Novi_stativi-11

Novi_stativi-12

Novi_stativi-13

Novi_stativi-16

Novi_stativi-2

Novi_stativi-3

Novi_stativi-6

Novi_stativi-14

Novi_stativi-15


 
Јавен оглас за вклучување во јавни работи PDF Печати

Врз основа на Оперативниот план за изменување и дополнување на Оперативниот план за активните програми и мерки за вработување за 2012 година и Програмата за работа на Владата на Република Македонија 2011-2015, Агенцијата за вработување на Република Македонија на ден 05.07.2012 година, објавува


ЈАВЕН ОГЛАС
до евидентираните невработени лица за вклучување во Јавни работи


1. Се повикуваат долгорочно евидентираните невработени лица, ниско квалификуваните невработени лица и повозрасните лица над 55 години кои се заинтересирани за вклучување во Јавни работи за период не подолг од 6 месеци, да се пријават во Единиците на локалната самоуправа односно Градот Скопје.
2. За секое невработено лице кое ќе биде работно ангажирано во Јавни работи се предвидува финансиска поддршка во износ од 7.600,00 денари (со вклучен персонален данок на доход и осигурување во случај на несреќа при работа и професионално заболување) месечно.
3. Работното ангажирање на невработените лица за Јавни работи ќе се спроведува преку Единиците на локалната самоуправа односно Градот Скопје.
4. Правата и обврските помеѓу невработените лица, Единиците на локалната самоуправа односно Градот Скопје и Агенцијата за вработување на Република Македонија ке се уредат со склучување на посебни договори.
5. За време на Јавните работи работно ангажираните невработени лица не ги губат правата по основ на невработеност.
6. Заинтересираните невработени лица од точка 1 на овој Јавен оглас, пријави можат да поднесат најдоцна до 20.07.2012 година во Единиците на локалната самоуправа односно Градот Скопје.
Детални информации можат да се добијат во Единиците на локалната самоуправа односно Градот Скопје, во работните клубови на 30-те Центри за вработување на Агенцијата за вработување на РМ, контакт центарот 02-3298-297 и на веб страната www.avrm.gov.mk.


Агенција за вработување на
Република Македонија

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>

Страница 2 од 3

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер