Соопштенија
Објава Б-интегрирана еколошка дозвола Каменолом Слоештица PDF Печати

ЕДИНИЦА НА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

ДЕМИР ХИСАР

ОБЈАВУВА

 

ИЗДАВАЊЕ НА Б – ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

  

Градоначалникот на Општина Демир Хисар донесе решение

 за издавање на

Б – интегрирана еколошка дозвола

за

Каменолом Слоештица на ГД „Гранит“ АД Скопје

            Дозволата е достапна за јавност за време на работните денови во периодот од 08-16 часот во просториите на општина Демир Хисар, на улица Битолска б.б. Демир Хисар.

            Жалби по однос на решението, можат да се поднесат во рок од 15 дена од денот на објавувањето до Второстепената комисија на улица „Гоце Делчев“ б.б. 1000 Скопје.

            Сите потребни информации можат да се добијат на телефон 047-552-661 или на mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

Б - интегрираната еколошка дозвола за Каменолом Слоештица на ГД „Гранит“ АД Скопје може да ја превземете овде.

Општина Демир Хисар

Градоначалник

Љупчо Блажевски

 
Одлука за спроведување на стратегиска оцена по планскиот документ PDF Печати

Согласно член 65, став 6, став 10 од Законот за заштита на животната средина, Градоначалникот на општина демир Хисар донесе Одлука за спроведување  на стратегиска оцена по планскиот документ - донесуваљње на Генерален Урбанистички План за Демир Хисар

sea forma word dokument gup_002

sea forma word dokument gup_003

sea forma word dokument gup_004

sea forma word dokument gup_005

sea forma word dokument gup_006

sea forma word dokument gup_007

sea forma word dokument gup_008

sea forma word dokument gup_009

sea forma word dokument gup_010

 
СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА РАСПРАВА PDF Печати
Soopstenie_za_organiziranje_javna_anketa_i_javna_rasprava_po_odnos_na_Urbanisticki_plan_i__Javna_anketa_-_k
Odluka_za_organiziranje_na_javna_prezentacija_i_javna_anketa_po_planski_dokument-Urbanisticki_plan-kGraficki_prilog
 
СООПШТЕНИЕ ЗА ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ PDF Печати

Им се соопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на  данок на имот и комунална такса, на кои не им било доставено решение, или од било кои причини не добиле решение со соодветно задолжение за 2013 година и опомени за заостанат долг за периодот заклучно со 2012 година, во рок од 15 дена од денот на објавувањето на соопштението, да се јават во Одделението за финансиски прашања во Општина Демир Хисар на ул.Битолска бб,  за подигање на даночните решенија.

Списоците со недоставени решенија и опомени се објавени на огласна табла во просториите на Општина Демир Хисар, како и на официјалната веб страна www.demirhisar.gov.mk

Со објавеното соопштение, доставата на решенијата се смета за уредна и сите негативни последици што можат да настанат од неподигањето на решението, паѓаат на товар на самата странка.


>>> Недоставени Решенија и Опомени за комунална такса 2013 година;


>>> Недоставени Решенија  од данок на имот 2013 г.  и не доставени  Опомени за 2012 г.


ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ФИНАНСИСКИ ПРАШАЊА

РАКОВОДИТЕЛ

ВЛАТКО СТАНКОВСКИ

 
ЈАВЕН ПОВИК ДО ДАНОЧНИТЕ ОБВРЗНИЦИ PDF Печати

Се повикуваат сите даночни обврзници на Општина Демир Хисар кои се задолжени со данок на имот и комунална такса за фирмарина, да ги платат задолженијата до крајот на 2013 - та година. Во спротивно, ќе се изврши присилна наплата преку блокирање на сметките на даночните обврзници.

Исто така, се известуваат граѓаните кои не го пријавиле стекнатиот имот или имотот што го користат, да извршат пријавување најдоцна до 31.01.2014 година.

За подетални информации, граѓаните можат да се обратат во Одделението за финансиски прашања на Општина Демир Хисар, на телефонскиот број 047/ 552 661 или лично, секор работен ден во времето од 08:00 до 16:00 часот.

 
<< Почеток < Пред 21 22 23 24 25 26 Следно > Крај >>

Страница 21 од 26

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер