„ИЛИНДЕН ВО СМИЛЕВО, 2022“ PDF Печати
Вести

- Покана за присуство и учество на манифестацијата

27.7.2022

.

pokana-za-ilinden


Почитувани,

.
Ве покануваме на заедничко традиционално чествување во село Смилево, а по повод големиот христијански и национален празник, Илинден - величието на националната свест, на 2. Август, Илинден - Денот на Републиката, под покровителство и организација на Општина Демир Хисар.
.
pokana-za-ilinden-1
.
Свеченостите, согласно утврдена програмска содржина, започнуваат на 2.8.2022 год., ден вторник, со почеток во 9.00 часот со полагање цвеќе пред спомен костурницата на великанот Даме Груев и на славните Смилевци - Илинденци.
Централната општинска церемонија со кои величествено и достоинствено ќе се одбележи 119 години Илинден, 80 години од првата борбена акција на Битолско - Преспанскиот Партизански одред „Даме Груев“ - ослободување на Смилево и 78 години АСНОМ, ќе се одржи во спомен паркот на Даме Груев, на местото Умалишта, со почеток во 10:15 часот.
.
pokana-za-ilinden-2
.
Да ни е честит и вечен Илинден - еден од најважните празници во Македонија!


 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер