КОНЦЕРТ НА „СКОПСКИ КВАРТЕТ ХОРНИ“ PDF Печати
Вести

10.11.2022

.

skopski-kvartet-horni

.

Домот на култура „Илинден“, во соработка со Општина Демир Хисар продолжуваат да ги негуваат и промовираат културните колективни вредности, со што, континуирано се поттикнува и зајакнува независниот културен сектор на локално ниво, преку организирање на низа на културно - уметнички општински манифестации.
Беспрекорна изведба на „Скопски квартет хорни“, каде што четворица врни професионалци - хорнисти, во фоајето на Домот ги изведоа делата на Диевиц, Ханс Писка, Јозеф Шантли, Ловел Шоу, Жан Јозеф Марет, Мартин Хајнрик, Ѓузепе Верди, Милер и Вебер.
.
skopski-kvartet-skopski-1
.
Несекојдневен настан, прилика и можност во која младата популација уживаше во богатиот композиторски перформанс.


 

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер