23 ОКТОМВРИ, ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА-ЧЕСТИТКА Печати
Вести
Osnovacite_na_VMRO

ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДО ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНАТА ДЕМИР ХИСАР


Моите искрени честитки по повод 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба им ги упатувам на сите граѓани на општината Демир Хисар.


Денеска се навршуваат точно 118 години од основањето на Внатрешната Македонска Револуционерна Организација.

Ова е историски ден за почетокот на организираното македонско револуционерно движење, ден кога воскресна идејата за ослободување на македонскиот народ.

23 октомври симболизира континуитет на македонската борба за независност, што резултира денеска да имаме сопствена, независна држава.Со почит, Тони Ангелевски
Градоначалник на општината Демир Хисар