Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ЗАВРШНА ФИНАЛНА ВЕЧЕР – ХУМАНИТАРЕН МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ, 2022

Викендов, со голем број на присутни љубители на спортот во Демир Хисар, во спортската сала „Јордан Пиперката“, Демир Хисар, a во рамки на VII. Хуманитарен меѓуинституционален турнир во мал фудбал, 2022 год., под генерално покровителство на градоначалникот Никола Најдовски, се одиграа натпреварите од финалната вечер. Резултати, финални натпревари: за трето место: Општина Демир Хисар – […]

30 ГОДИНИ АРМ – 30 ГОДИНИ ОД ПРВИТЕ ВОЈНИЦИ ВО АРМ ОД ДЕМИР ХИСАР

Општинскиот одбор на Сојузот на борци и продолжувачи на делото, а во соработка со Општина Демир Хисар и Организацијата на резервни офицери, организираа свечена академија ѝ им доделија признанија за храброст и одлучност на војниците од Првата априлска класа, по повод 17. април, 1992 година. На свечената церемонија која се одржа во петокот на 15. […]

Skip to content