ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Одржан состанок со претставниците на месните и урбани заедници за утврдување на приоритети за 2024 година

Согласно донесениот заклучок од страна на Советот на Општина Демир Хисар, а во духот на транспаретноста во работењето на општината во поглед на вклучување на граѓаните во процесите на донесување на одлуки, на ден 24.11.2023 година (петок) во 10:00 часот

Повеќе »

Дневен ред, 29-та седница на Совет на Oпштина Демир Хисар

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа(,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02),член 60 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар“ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21), како и член 53 од Деловникот за

Повеќе »

Меморијален турнир во мал фудбал „Валентин Стефановски“ Демир Хисар 2023

Под покровителство на Општина Демир Хисар и Градоначалникот Никола Најдовски, а во организација на З.Г „Валентин Стефановски”, започна деветтиот по ред Меморијален турнир во мал фудбал „Валентин Стефановски“ Демир Хисар 2023. Овој турнир е во чест на нашиот брат, другар

Повеќе »

Потпишан Договор со проектантска куќа АСТРЕКС ДООЕЛ, Скопје, за набавка, односно за изработка на проектна документација

На 16.11.2023 година во просториите на Општина Демир Хисар се склучи Договор со проектантска куќа АСТРЕКС ДООЕЛ, Скопје, за набавка, односно за изработка на: Проектна документација за реконструкција,изградба на нови тротоари и ново ЛЕД осветлување на улица „Маршал Тито“ во

Повеќе »

Излезе од печат првата книга посветена на Слепченскиот скрипториум

ЦРКОВНОТО КНИЖЕВНО НАСЛЕДСТВО НА СЛЕПЧЕНСКИОТ МАНАСТИР “СВ. ЈОВАН ПРЕТЕЧА” – АКАДЕМИК ЃОРЃИ ПОП-АТАНАСОВ Во неа е направена археографска презентација со факсимили на голем дел на ракописните книги пишувани во најзначајниот и најбогатиот скрипториум на Охридската архиепископија. Овој труд содржи 14

Повеќе »

Покана: Состанок за креирање на Буџет и програми за 2024

Согласно донесениот заклучок од страна на Советот на Општина Демир Хисар, а во духот на транспаретноста во работењето на општината во поглед на вклучување на граѓаните во процесите на донесување на одлуки, Ве покануваме да присуствувате на заеднички состанок Со

Повеќе »

Изложба на ликовни дела од академик Владимир Георгиевски

,,Се црта со срцето ,а не со раката и моливот” ,,Низ силата на искрениот цртеж трепери светилник на мајчината утроба” ,,Цртежот е брат на музиката. Секоја линија е еден звук, еден глас, една нота. Ете зошто тој се раѓа во

Повеќе »

Панел-дискусија: Искористување на извозните, инвестиционите и туристичките капацитети на Општина Демир Хисар

Во организација на Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар, а со поддршка на МКЦ Битола и Шведскиот институт „Олоф Палме“, пред претставници на Министерството за надворешни работи – Сектор за економска дипломатија и Агенцијата за странски инвестиции на Македонија,

Повеќе »

ФОРУМ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ПРИОРИТЕТИ ЗА РАБОТАТА НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСК0 – СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР ЗА 2023 ГОДИНА

Во просториите на ресторан „Вила Горна Куќа“, с. Слепче, се одржа и реализира настан во рамки на проектот „Унапредување на социјалниот дијагол во заедницата“, а во организација на Младински културен центар – Битола со поддршка од Меѓународниот центар „Олоф Палме“

Повеќе »

Промотивен настан во рамките на проектот „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“

На 31. октомври, 2023 г. во хотелот „Милениум“ во Битола се одржа промотивен настан на тема – „Натамошен развој на концептот за следење на изборните ветувања: искуства и научени лекции на општините и граѓанските организации“ со цел промоција на постигнатите

Повеќе »
Skip to content