Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

119 ГОДИНИ СМИЛЕВСКИ КОНГРЕС, ЧЕСТВУВАЊЕ ВО СЛАВНО И РЕВОЛУЦИОНЕРНО СМИЛЕВО

Со низа свечени активности, денес, во село Смилево, традиционално се чествуваше Смилевскиот конгрес и важните историски настани и личности кои, биле предвесник и предводник на македонската револуционерна мисла и идеја. Општинска делегација предводена од градоначалникот Најдовски, делегација од ООУ „Даме Груев“, с.Смилево и директори на Јавни установи и претпријатија положија цвеќе пред спомен костурницата на […]

ОТВОРЕН ДЕН ЗА ГРАЃАНИТЕ – СЕКОЈ ПЕТОК

Почитувани, Сакаме да ве информираме, а сè со цел остварување на активна, постојана, директна и непосредна комуникација со граѓаните, секој петок, градоначалникот Никола Најдовски воведува отворен ден за граѓаните. Сите граѓани кои имаат потреба да постават прашања од областа во делот на надлежностите на локалната самоуправа и градоначалникот, можат секој петок да реализираат средба со […]

Skip to content