Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ОДБЕЛЕЖАНА 119. ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ЈОРДАН ПИПЕРКАТА

Денес, по повод 119. годишнината од загинувањето на демирхисарскиот војвода, Јордан Силјанов – Пиперката, општинска делегација предводена од градоначалникот Никола Најдовски, оддаде почит со полагање цвеќе во месноста Черешна, с. Велмевци, каде што се погребани посмртните останки на Јордан Пиперката и уште тројца негови соборци и спомен обележјето кој се наоѓа во дворот на ООУ […]

Skip to content