Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“

Денес, по повод 148 годишнината од раѓањето на македонскиот филолог и кодификатор на македонскиот литературен јазик и правопис, Крсте Петков Мисирков, општинска делегација предводена од градоначалникот Никола Најдовски, делегација од СОУ „Крсте Петков Мисирков“ предводена од директорката на училиштето, Јасмина Дамчевска, положија цвеќе на спомен плочата на основоположникот на современиот литературен јазик, историчар, етнограф и публицист, […]

ПРЕЗЕНТИРАНИ АКТИВНОСТИТЕ И РЕАЛИЗИРАНИТЕ ПРОЕКТИ

Изминатата недела во фоајето на Домот на културата, а во соработка со Граѓанска алијанса за прогресивни промени на локално ниво се одржа настан, каде што градоначалникот Најдовски, експлицитно говореше за досега сработеното по однос на имплементација на крупни проекти, спроведени активности и креирање на локални политики според потребите и приоритетите на граѓаните и целокупната заедница. […]

Skip to content