Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Канонизација на Светата преподобномаченичка Стефанида Битолско–Скaдарска

Светата Православна Црква ќе се собере на едно место, во едно време, на 29 и 30 јуни 2024 година, како би заблагодарила и воздала слава на Бога Троичниот, Кој ни ја испрати молитвеноста и застапништвото пред Него во лицето на Светата преподобномаченичка Стефанида Битолско–Скaдарска. Моштите на Светата Стефанида Битолско-Скадарска се наоѓаат во Слепченскиот Манастир чие […]

Skip to content