Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Ателје галерија Љубе Бобек Неделковски („Ван Гог“)

Сопственик и креатор на Ателје-галеријата е Љубе Неделковски Бобек, од село Слепче, Општина Демир Хисар. Љубе е директен потомок на Стојан Неделков, кој со неговата тајфа пред 150 години, односно 1864 година го фрескоживописал Манастирот Свети Јован Претеча во Слепче.
Сликарство учи во Белград, член е на ДЛУБ и Друштво на зоографи Ерминија.
Има организирано голем број на изложби, и тоа во Слепче, Демир Хисар, Крушево, Битола, Скопје, Македонски Брод а неговите дела ги красат многу галерии, институции и приватни колекции на огромен број на љубители на уметноста како во земјава, така и во светот.
Локација: ул. „Маршал Тито“ бб Демир Хисар
Контакт:
Љубе Бобек Неделковски
Телефон: 070 632 468,
Email: ljubenedelkovski@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/ljubenedelkovski
Работно време: по потреба и на повик

Skip to content