Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Дрвени производи за домаќинство

Производство и продажба на дрвени производи за домаќинство.

                Драган Станојовски е по потекло од село Големо Илино, а животниот век и пензионерските денови ги поминува во Демир Хисар.

                Драган секое слободно време го користи за посета на родното село и Манастирскиот комплекс Св.Илија кој се наоѓа во непосредна близина на Големо Илино.

Негово хоби е изработка на елементи од дрво, а посебна специјалност му е приборот за домаќинство. Овој негов занает го наследил од својот татко, кој надалеку бил познат како еден од најдобрите мајстори за изработка на производи од дрво.

Неговите прозиводи од дрво се многу барани од страна на посетителите на Демир Хисар и се на располагање за продажба на секој оној е љубител на традиционалните домаќински производи, а секако може и да се нарачаат прозиводи по нивна желба.

Контакт: Драган Станојовски 072 255 315

ФБ линк: https://www.facebook.com/groups/1281321865226388/user/100000594991162/

Skip to content