Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Вонредна седница на советот на општина Демир Хисар PDF Печати

Врз основа на член 40 од Законот за локална самоуправа (,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02), член 61 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл.гласник на Општина Демир Хисар“ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21) и член 52 од Деловникот за работа на Советот на Општина Демир Хисар („Сл.гласник на Општина Демир Хисар “ бр.3/02) донесувам:

 

Р Е Ш Е Н И Е

За свикување на  Вонредна седница на советот на општина Демир Хисар

Седницата ќе се одржи на ден  28.03.2023 година (вторник) со почеток во 10 часот

во кабинетот на Градоначалникот на Општина Демир Хисар

За седницата го предлагам следниот:

.

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

  1. Донесување на Одлука за измена на распоредот на средствата во Буџетот на општина Демир Хисар за 2023 година.
  2. Предлози и прашања

Ве молиме за задолжително присуство,а евентуално отсуство јавете се на телефоните 047-552-661 и 076-359-831 во Општина Демир Хисар или кај Претседателот на Совет на телефон 077-937-362.

.

Бр.17- 398/1                                                                        Совет на општина Демир Хисар       

27.03.2023 година                                                                         Претседател                                

Демир Хисар                                                                            Љупчо Најдовски с.р.

 
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА PDF Печати

15.3.2023

.

.

centar-za-kreativni-industrii-memorandum-za-sorabotka-so-daniela-cvetanovska

Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ - ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати

6.3.2023

Почитувани, 

Ве известуваме дека, Иницијативниот одбор за конституирање на Локалното собрание на млади во Општина Демир Хисар, а врз основа на член 17 од Законот за младинско учество и младинска политика („Службен весник на РСМ“ бр. 10/2020 и член 82 од Статутот на Општина Демир Хисар), распишува: 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ 

javen povik za lokalno sobranie - 1

 
ДНЕВЕН РЕД ЗА 21. СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

9.3.2023

Повеќе...
 
ДНЕВЕН РЕД ЗА 20. СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР PDF Печати

23.2.2023

 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 3 од 284

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер